Hit Van De Week #41: Grutte Geart – Santa Lucia

      Reacties uitgeschakeld voor Hit Van De Week #41: Grutte Geart – Santa Lucia

Na een paar weken van vakantiestilte pakken we de draad weer op met een tot feestplaat omgetoverde cover van de George Baker Selection als Hit Van De Week

Grutte Geart steekt niet onder stoelen en banken dat hij het liefst piratenmuziek ten gehore brengt. Dat is zijn lust en zijn leven. Hij voelt zich als een vis in het water als hij het publiek vermaakt met oude klappertjes. Zijn nieuwe single is een Nederlandstalige bewerking op de klassieker “Santa Lucia” van George Baker.

De tekst, die over een nacht vol plezier gaat, is geschreven door Johnny Leijen. Deze uit 1985 afkomstige plaat is door zijn vaste producer Arjan Venemann voorzien van een nieuwe frisse muziekband waarvan het tempo iets is verhoogd. De volop aanwezige accordeonpartijen zijn ingespeeld door Manfred Jongenelis. Daarnaast heeft Arjan er een vrolijke noot onder gezet zodat het exact bij de stijl van Grutte past. Het feestgehalte is hoog en dat is precies wat de echte fans van hem verwachten.

Grutte:’ Mijn fans zitten hoofdzakelijk in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Voor mij is dat gebied groot genoeg. Ik hoef niet zo nodig naar Brabant of Utrecht. Met name de echte piratenmuziek leeft het meeste in de noordelijke provincies. Ik loop ondertussen al ruim 16 jaar mee in het muziekwereldje en heb naast 3 albums ook al een 3–tal vinyl singles uitgebracht. Daar komt echter op 27 november 2022 nog ééntje bij want ook van “Santa Lucia” verschijnt een 7 inch versie. Voorafgaand aan deze release verschijnt bij CD Hamster de ‘normale’ single op vrijdag 7 oktober 2022. Om twee vliegen in één klap te vangen heb ik besloten om de officiële singlepresentatie op zondag 27 november te organiseren bij Eetcafé ’t Roodhert in Burgum. Een aantal zangers waaronder Burdy, René Becker en Wimmie Bouma. Binnenkort maak ik alle informatie hierover bekend’. “Santa Lucia” is te downloaden via de bekende downloadstreams.

Bron: De Sterrenparade