Jubileumfeest Burdy 7 Mei 2022

      Reacties uitgeschakeld voor Jubileumfeest Burdy 7 Mei 2022

Burdy viert op 7 Mei 2022 zijn 30 jarig artiesten carrière in de Bonte Wever. Diverse artiesten zullen deze avond voor u optreden en het belooft weer een fantastische avondvullend programma te worden zoals we van ‘het feestbeest van het noorden’ gewend zijn.

De carrière van Burdy begon toen hij als 13 jarige een eigen piratenstation begon onder de naam “Klein duimpje”.
Op de slaapkamer van Bert zijn ouderlijk huis, die leeg stond wegens de verhuizing naar de nieuwe woning met een grote loods erbij voor het bedrijf van zijn ouders, stond nog een zender met cassettedeck en een microfoon. Met een aan en uit knop werd de zender aan de loop geslingerd en was Bert in de omgeving te beluisteren op de radio. Hij draaide de muziek vanaf zijn cassetterecorder en vroeg aan het einde van zijn uitzending om rapport over de spraak en de muziek. Zo was de liefde voor de muziek geboren. Vele jaren werd deze hobby uitgevoerd en werd Bert een bekende etherpiraat. Ook de plaatselijke kroegbaas hoorde Bert zijn plaatjes aankondigen en vroeg of Bert dit ook wel bij hem in de discotheek wilde doen tijdens een Hollandse avond. Zo werd Bert diskjockey en timmerde hij samen met zijn buurman zijn eigen drive-indiscotheek in elkaar. Hiermee speelde Bert op diverse feestjes in de regio bij voetbalkantines, sjoel en kaart clubs maar ook op bruiloften. Ondertussen was Bert ook verslaaft geraakt aan het mee zingen met de toen populaire backtrack bandjes waar 4 orkest nummers op stonden van bekende artiesten. Op een avond stond Bert met zijn discotheek in Zoutkamp voor een sjoelclub te draaien en tussen de bedrijven door zong hij een paar liedjes waarop Jan van Bienze zij: Doe most een keer n liedje over Zoltkamp zingen. De volgende dag schreef Bert zijn allereerste single “De vissers van Zoltkamp” ! In samenwerking met twee piraten heeft Bert toen besloten een echte single te maken met op de A kant “De vissers van Zoltkamp”. Deze plaat moest natuurlijk worden gepresenteerd in de plaatselijk kroeg Neptunus te Ulrum. Hier werd op 10 februari 1992 het eerste officiële optreden van Burdy gehouden in een uitverkochte bovenzaal. Vanaf die dag werd Bert Burdy genoemd als hij op het podium zijn optreden gaf. Toen Burdy de single mocht promoten in het programma van RTV Noord bij presentator Engbert Gruben werd zijn legendarische bijnaam “De zingende melkboer” geboren.


Nu haast 30 jaar later is Burdy bekend in heel Noord Nederland met liedjes als “Sayonara” en “Mit mien ogen dicht” . En toch na al die jaren ontbreekt bij geen enkel optreden zijn allereerste single niet. Zonder “De vissers” kom ik de zaal niet uit, lacht Burdy.


Met de10 jarig, 15, 20, en 25 jarig jubileum feesten achter de rug wil Burdy nog 1 keer een super feest organiseren. Dit kan natuurlijk alleen met zijn trouwe fans die hem al die jaren hebben gevolgd. Daarom heeft Bert gekozen voor een locatie waar iedereen op een veilige manier een feest kan vieren. Je kunt hier zitten maar ook staan en uit je dak gaan. Voor iedereen is er genoeg ruimte om te genieten op je eigen manier.